#2: 3 Vahvaa merkkiä, että digiyrittäjyys on sun juttu

heinä 23, 2020Digiyrittäjyydessä menestymiseen, Verkkokurssien tekemiseen

Kuuntele koko jakso 3 merkkiä, että digiyrittäjyys voisi olla sun juttu:

Oletko joskus ihaillut yrittäjiä, jotka tekevät töitä läppärin kanssa missä vain ja milloin vain, ja ehkä jopa salaa haaveillut vastaavasta elämäntyylistä? Ehkä olet jopa miettinyt, että voisiko digiyrittäjyys olla sun juttu…

Tai onko sinulla jatkuvasti sellainen olo, että haluaisit tehdä jotain suurempaa ja merkityksellisempää ja käyttää sen kaiken potentiaalin, tiedon ja taidon, mitä sinussa on?

Tai ehkä olet jo yrittäjä, mutta olet kyllästynyt siihen, että sinun täytyy jatkuvasti vaihtaa aikasi rahaan, ja haluaisit siihen muutosta.

Tai sitten sinulla on jopa ollut ajatuksena tehdä verkkokurssi, mutta et ole saanut sitä vain aikaiseksi (ja siitä huolimatta se pyörii mielessä säännöllisesti).

Oli sinulla sitten ollut joskus salaisena haaveena digiyrittäjyys tai ei, niin tässä jaksossa kerron 3 merkkiä siitä, että digibisnes vois olla sun juttu!

Tein tämän jakson tueksi ihan super hyödyllisen ja maksuttoman työkirjan “Aloita unelmien digibisnes: miten muuttaa se mitä tiedät, osaat ja rakastat vakaaksi tuloksi?”

Lataa työkirja ja aloita matkasi kohti unelmiesi liiketoimintaa!

digiyrittäjyys

 

3 Merkkiä, että digiyrittäjyys voisi olla sun juttu

 

1. Haluaisit lisää vapautta ja vakaata tuloa

 

Olet ehkä ansiotöissä ja tykkäät työstäsi, mutta salaisena haaveenasi olisi se, että voisit siinä ohessa toteuttaa itseäsi ja tehdä jotain omaa juttua.

Tai sitten sinua on muuten vaan kiehtonut sellainen taloudesta riippumaton elämä, missä voisit vapaasti matkustaa ja tehdä niitä asioita, mitä koet tärkeäksi.

Tai ehkä olet yrittäjä ja haluaisit skaalata osaamistasi ja rakentaa vakaata tuloa niin, että sinun ei aina tarvitsisi aina vaihtaa aikaa rahaan.

Tämän podcastin ensimmäisessä jaksossa puhuin paljon siitä, kuinka itsellä kasvoi kaipuu vapauteen Kaliforniassa asuessani.

Oli tilanteesi mikä tahansa, niin mikäli sinua kiehtoo ajatus siitä, että voisit muuttaa sen mitä tiedät, osaat ja rakastat vakaaksi tuloksi – verkkokurssi voi olla sun juttu, sillä se on yksi parhaista tavoista skaalata omaa osaamista ja rakentaa vakaata tuloa.

Verkkokurssin voit käytännössä tehdä vain kerran, ja sen jälkeen käyttää kaiken ajan sen myymiseen.

Työtä se vaatii tietysti, mutta liikevaihtoa voit kasvattaa lähes rajattomasti verrattuna perinteiseen asiakastyöhön.

 

2. Pelkäät, että eläisit ilman, että olisit tehnyt mitään merkityksellistä (halu vaikuttaa)

 

Mikäli olet asiantuntija, valmentaja tai kouluttaja, joka haluaa aidosti muuttaa muiden ihmisten elämää paremmaksi, verkkokurssit voisi olla sun juttu.

Perinteisessä valmennustyössä et pysty auttamaan niin montaa, kun haluaisit, sillä aika on rajallista. Verkkokurssien avulla pääset käsiksi suurempaan joukkoon potentiaalisia asiakkaita, ja pystyt kerralla auttamaan mahdollisimman montaa.

Toisaalta sinun ei tarvitse olla esimerkiksi valmiiksi valmentaja tai kouluttaja. Mikäli olet intohimoinen opettamisen ja auttamisen suhteen (mutta et vain ole ikinä halunnut perinteiseksi opettajaksi) ja sinulla on joku aihe, mistä haluaisit opettaa, olet käytännössä valmis paketti.

Esimerkiksi omalla kohdallani: olen aina rakastanut opettaa (mutta en halunnut opettajaksi), coachata (mutta en halunnut valmentajaksi) sekä auttaa.

Ja siksi jo ensimmäinen verkkokurssini ja brandini (Menesty Pääsykokeissa Akatemia) antoi tunteen, että toteutan itseäni 100%.

Olinko PÄÄSYKOKEISTA intohimoinen? EN. Mutta olin intohimoinen auttamisesta ja opettamisesta ja tavoitteista.

Ja siksi rakastuin tähän liiketoimintamalliin – niin kuin myös sinäkin!

 

3. Sinulla on jotain erityisosaamista, mitä haluaisit opettaa myös muille

 

Verkkokurssinhan voi tehdä käytännössä mistä vaan, ja sen pystyy hyvinkin yksinkertaisilla menetelmillä testaamaan, että haluaako sen myös joku ostaa.

Mutta tärkein lähtökohta on se, että sinulla on joku asia, mistä olet intohimoinen, ja mistä haluaisit myös puhua muille. Sinun ei silti tarvitse stressata, että ensimmäinen verkkokurssisi on jotain sellaista, josta tulet puhumaan loppuelämäsi.

Itse asiassa monet menestyneet digiyrittäjät ovat vaihtaneet suuntaansa ja rakentaneet uusia brändeja sitä mukaa, kun ovat oppineet lisää bisneksestä yleensöä ja itsestään.

Tärkeintä on, että lähdet liikkeelle jostain!

Ihmiset haluaisivat oppia lukuisia taitoja, joiden avulla he pystyvät säästämään esimerkiksi aikaa tai rahaa.

Lisäksi monet kohtaavat elämässään tilanteita ja haasteita, mihin ei opeteta koulussa ”selviytymiskeinoja”.

Esimerkiksi moni varmasti toivoisi, että osaisi kokata terveellistä, mutta herkullista, arkiruokaa. Kuitenkaan harvalla on aikaa etsiä tietoa netistä. Tässä tapauksessa voisit tehdä verkkokurssin siitä, kuinka tehdä terveellistä ja herkullista arkiruokaa tavalla, mihin jokainen pystyy (vaikka olisi kiireinen yrittäjä).

 

Jaksossa mainitut linkit:

 

#1: Kuinka päädyin korporaatiosta ja konsulttihaaveista verkkokurssien tekemiseen?

Aloita Unelmien Digibisnes -työkirja

digiyrittäjyys